ALHAMDULILLAH ♥
Berjaya juga selesaikan ibadah puasa (Puasa Ganti) semalam…
Baru posa sehari, dah nak kecoh kan..hahaha
Baru posa sehari, dah nak kecoh kan..hahaha
Maklum la kan…dah lama sangat x berpuasa…
Last puasa dulu masa bulan Ramadhan 1432H…tahun lepas…itu pun masa tengah mengandungkan Harraz…
Bila puasa ni, macam2 la menu yang terlintas difikiran aku ni…
Tapi entah kenapa la semalam, aku x berapa terfikir pasal berbuka nanti nak makan apa…
Yang berlegar2 dalam otak aku ni…hanya nak cuba buat pulut durian…
Ini semua angkara abah Harraz yang beli durian malam kelmarin…tapi ibu Harraz x sempat nak makan buah durian tu…huhuhu
Jom kita share cara nak masak pulut durian cara ibunda aku…
very2 easy lorr…
very2 easy lorr…
1st, masukkan satu pot pulut kedalam periuk (kalo nak buat banyak, letak la 2-3 pot) dan bersihkan…
2nd, masukkan air putih ke dalam periuk sehingga sama paras dengan tinggi pulut…
3rd, masak seperti masak nasi (guna api yang kecil)…
4th, campurkan santan bersama air dan sedikit garam…
Then, apa lagi…jom lah kita menikmati dan menjamah Pulut Durian itu…
Kepada yang dah tahu masak tu, jangan la gelak kat I yang baru nak cuba2 belajar masak ni tau…
Bukan apa..dah lama nak try, tapi masa dulu2 belum terbuka hati lagi…mungkin sekarang dah sampai seru…hehehe ♥
No comments:
Post a Comment